Na koktejlu jde především o společenskou konverzaci
Koktejly se pořádají před různými společenskými akcemi nebo po jejich skončení. Účelem koktejlu není jídlo a pití, ale společenská aktivita, korzování, seznamování se a konverzace. Na pomyslném žebříčku důležitosti je koktejl více než číše vína, ale méně než recepce. I když dnes bývá obvyklé pořádání recepcí koktejlovou formou. Tento společenský podnik bývá na pozvánce označen jako koktejl, cocktail, nebo také dnes hojně užívaný název koktejlová party. V překladu znamená koktejl kohoutí ocas = cock-tail.
Době, kdy většinou koktejl přibližně probíhá, tedy mezi 18. – 20. hod, se také občas říká šťastná hodinka, happy hour. Plusem koktajlu jsou malé finanční náklady, větší množství hostů, malá spotřeba jídla, minusem jsou náklady a nároky na obsluhující personál.
Co nástrojem získáte?
- znalost toho, co vás na koktejlu čeká
- jistotu odpovídajícího chování a oblečení
Jaké cíle si stanovit?
- připravit se na společenskou konverzaci
- vzít si na koktejl vizitky, protože zde půjde i o navazování nových kontaktů
Tato sekce je nyní zamčená.
- Pokud nejste členy BrainTools Clubu, pokřačujte zde.
- Pokud jste registrovanými členy BrainTools Clubu, přihlaste se zde.