LinkedIN je výborný nástroj pro profesní růst, nicméně existuje mnoho specialistů a odborníků, který jej nedokáží správně používat. Nejčastější chyby se týkají tvorby profilu a získávání kontaktů.

Profil

Zde je 7 základní bodů, které byste na LinkedIN měli dodržovat:

1. Vyplňte všechny kolonky

A přidejte fotografii, nejlépe profesionální fotografii než tu pořízenou na dovolené. Rovněž nezapomeňte vyplnit kolonku o současném zaměstnání, pozicích, které jste zastávali v minulosti, získaných ocenění a vašem vzdělání. Je nutné věnovat této části čas – možná byste byli překvapeni, jak jsou tyto informace důležité a na vašem profilu vyhledávané.

2. Žádejte o doporučení

Vždy, když dokončíte spolupráci s klientem, požádejte o doporučení – dvě nebo tři věty, týkající se projektu, na kterém jste spolupracovali. Takové doporučení uvidí každý ve vašich kontaktech, což pomůže budovat vaše dobré jméno.

3. Životopis napište tak, aby s vámi lidé chtěli spolupracovat

Zkuste být kreativní a nesoustřeďte se pouze na data a fakta ve svém životopisu. Zaměřte se na to, co pozitivního lidem můžete nabídnout, jaké výhody spoluprací s vámi získají, rovněž jak a v čem jim můžete pomoci. Nebuďte příliš formální a zkuste do svého životopisu vnést nadhled.

4. Pravidelně svůj profil aktualizujte

Minimálně každé dva měsíce zkontrolujte, zda informace ve vašem profilu jsou aktuální. Nezapomínejte ani na doporučení a vyhledání lidí, se kterými jste v nedávné době spolupracovali – přidejte si je do svých kontaktů. Neomezujte používání LinkedIN pouze na období, kdy si hledáte práci. Pravidelně svůj profil aktualizujte a udržujte.

Získávání kontaktů

5. Pečlivě zvažte, koho požádáte o kontakt

Kontaktovat z ničeho nic neznámého člověka na LinkedIN je velké faux pas. Nejprve si ověřte, zda s dotyčným člověkem máte nějaké společné kontakty, a pokud ano, požádejte je o představení. Pokud takový kontakt nemáte, přejděte k dalšímu bodu.

6. Vždy přidejte osobní zprávu ke svému pozvání

Pokud žádáte někoho, koho neznáte o přidání do svých kontaktů, vždy připojte osobní zprávu. Uveďte, proč máte zájem o vytvoření kontaktu a odkud se znáte. Buďte co nejvíce konkrétní.

7. Využívejte sekci LinkedIn Answers

V této sekci máte mimořádnou příležitost ukázat svoje odborné znalosti. Zde lidé kladou otázky a vám se nabízí možnost v rámci fóra na tyto otázky reagovat. Můžete přidat odkazy na stránky, které vaši odpověď rozšiřují nebo upřesňují. Vaše odpovědi zůstávají ve fóru dlouhodobě, takže se k nim lidé s podobnými problémy mohou dostat i s odstupem několika měsíců nebo let, což je pro vás velká výhoda.

http://www.networksolutions.com/smallbusiness/2011/10/7-common-mistakes-to-avoid-on-linkedin/

http://www.inc.com/tom-searcy/7-things-you-are-doing-wrong-on-linkedin.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+inc%2Fheadlines+%28Inc.com+Headlines%2

Další články »

© 2014-2024, BRAIN TOOLS GROUP s.r.o. osobní a profesní rozvoj a diagnostika

Realizace: CCN Plus s.r.o.