10 kroků díky kterým budete (nejen) v práci šťastnější

Chcete být v práci šťastnější? Možnost tu je. Stačí změnit způsoby chování vůči druhým lidem. V následujícím textu vám ukážeme 10 jednoduchých způsobů, jak zvýšit svoji spokojenost v práci a současně se cítit šťastnější.

Jeden z klíčových poznatků:

Je pro nás lehčí vidět špatné návyky našich kolegů, mnohem déle nám však trvá proniknout k těm svým. Nyní máte možnost si své návyky uvědomit a udělat několik kroků pro jejich změnu.

  1. Obviňování - Převezměte odpovědnost pokud se něco nepodaří. Nehledejte výmluvy a neobviňujte druhé. Převzetí odpovědnosti má posilující charakter.
  2. Vytváření dojmu - Skutečné vztahy přinášejí spokojenost a štěstí. Nesnažte se vytvářet dojem na druhé a buďte sami sebou.
  3. Lpění - Nepřítomnost strachu či nejistoty neznamená štěstí. Je to jen nepřítomnost strachu či nejistoty. Podobné to je se lpěním na určitých hodnotách.
  4. Skákání do řeči - Chcete být oblíbený? Poslouchejte, co lidé říkají. Naslouchejte.
  5. Stěžování si - Neříkejte, co je špatně. Řekněte, jak to uděláte lépe, a to i v případě, že si mluvíte pro sebe.
  6. Ovládání - Pokud zjistíte, že se usilovně snažíte ovládat druhé lidí, rozhodli jste se, že vy, vaše cíle, vaše sny a nebo vaše názory jsou důležitější, než jejich.
  7. Kritika - Každý je jiný. Není horší, ani lepší, jen jiný. Vyhněte se kritice.
  8. Kázání - Pokud lidem kážete, určitě vás uslyší, ale nebudou poslouchat.
  9. Minulost - Minulost berte jako trénink. Nedefinuje, co budete v budoucnu. To je jen na vás.
  10. Obavy - Dejte své obavy stranou a začněte něco dělat. Udělejte něco. Cokoliv.

Chcete být v práci i v životě šťastnější? Máme pro vás tip. Dejte si do kalendáře na každé pondnělí po dobu 10ti týdnů jeden způsob chování. Zkuste se na něj v daném týdnu zaměřit. Jeden týden více poslouchejte ostatní, co říkají, co je pro ně důležité. V dalším týdnu zkuste zastavit informace o tom, co je špatně, ale říkejte co uděláte. Uvidíte, že za 10 týdnů bude vaše spokojenost vyšší a celkově budete šťastnější.

Další články »

© 2014-2024, BRAIN TOOLS GROUP s.r.o. osobní a profesní rozvoj a diagnostika

Realizace: CCN Plus s.r.o.