Správné myšlení je základ

Časopis Research Quaterly uveřejnil výsledky experimentu, který dokazuje účinky duševního cvičení na schopnosti basketbalových hráčů trefovat se na koš.

První skupina hráčů aktivně házela na koš po dobu 20ti dní. Měřil se výsledek první a dvacátý den. Druhá skupina byla hodnocena také první a poslední den. Mezitím se však hráči míče ani nedotkli. Třetí skupina byla hodnocena první den, poté si hráči po dobu 20ti minut každý den představovali, že střílejí na koš. Když se netrefili, představovali si, že své hody opravují. Další měření měla skupina také až dvacátý den.

Zajímají Vás výsledky? První skupina zlepšila své skóre o 24 %, druhá skupina nezaznamenala žádné zlepšení. Třetí skupina, která trénovala ve své představivosti, zlepšila své skóre o 23 %.

Říkáte si, že něco nemůžete, nedokážete, že to nejde? Pak patrně nejde. Stačí si však představit, co chcete a jak toho dosahujete. Vaše cesta k cíli se téměř zázračně promění. V hlavě si buď negativními myšlenkami vytvoříte překážky, nebo podmínky pro úspěch.

Správné myšlení je základ. Na ně musíte navázat správnými kroky.

Zdroj: Psychokybernetika, Maxwell Maltz

Další články »

© 2014-2024, BRAIN TOOLS GROUP s.r.o. osobní a profesní rozvoj a diagnostika

Realizace: CCN Plus s.r.o.