Jak bojovat se stresem

1. Uvědomte si, co vás stresuje
Jinak nebudete schopni stres odstranit či zredukovat. Sepište si činnosti, které vám způsobují stres, během každého dne i týdne. Následně rozhodněte, kterých deset činností je pro vás nejhorších a rozhodněte, zda je možné je úplně eliminovat.

2. Zkraťte své schůzky
Část svých obchodních jednání zkraťte na polovinu. Jelikož budete mít méně času, budete produktivnější.

3. Přestaňte s odkládáním věcí na neurčito
To, že se vám hromadí práce, vás stresuje. Věci si plánujte a svoje úkoly plňte dle plánu.

4. Udělejte si ve věcech pořádek
Pokud ve vašich věcech vládne chaos, není divu, že jste nervózní, když stále něco hledáte. Vyčleňte si čas na úklid a uspořádání vašich věcí.

5. Choďte včas
I to, že někam spěcháte a víte, že přijdete pozdě, je stresující. Naučte se chodit včas a tento stres z vašeho života vymizí.

6. Všechno neovlivníte
Na určité věci nelze mít vliv a je dobré se naučit takové věci ignorovat. Jediné, co můžete mít pod kontrolou, jste vy.

7. Přestaňte dělat několik věcí najednou
Zdá se, že když děláte několik věcí najednou, stíháte toho víc a vaše výkonnost je větší. Ve skutečnosti se však snižuje vaše schopnost věci dokončit i kvalita odvedené práce. Navíc vás tato snaha stíhat více věcí najednou žene do stále většího stresu. Naučte se soustředit na jednu věc a tu dokončit. Pak teprve začněte pracovat na něčem dalším.

8. Negativním lidem se vyhněte
Dobře je znáte – seberou vám veškerou energii a vy se po setkání s takovými lidmi necítíte dvakrát nejlépe. Stres pak na sebe nenechá dlouho čekat.

9. Dělejte si krátké přestávky
Studie ukazují, že schopnost soustředit se klesá po 25 až 30 minutách práce. Pokud pracujete v kuse bez přestávky, vaše koncentrace a výkon se zhoršuje. Přestávky si pečlivě naplánujte a užijte!

10. Věnujte se pohybu
Tohle by mělo být vaše pravidlo číslo jedna v boji proti stresu. Cvičení stres redukuje a pomáhá mu předcházet. Budete-li v dobré kondici, se stresem se rovněž snáz vyrovnáte. Důležité je se pohybu věnovat pravidelně a učinit jej rutinou, podobně jako čištění zubů.

http://www.salescoachinghabits.com/how-to-reduce-stress-at-work

Další články »

© 2014-2024, BRAIN TOOLS GROUP s.r.o. osobní a profesní rozvoj a diagnostika

Realizace: CCN Plus s.r.o.